Angelika Poels

Kunst voelen kent vele emoties

Beeldend kunstenaar Angelika Poels geboren in Horst en wonend en werkend in Deurne is in 2016 afgestudeerd aan de Academie Schone Kunsten in Arendonk en heeft toen ze 22 was haar propedeuse behaald aan de Hogeschool Tekenen in Tilburg. Ze heeft zich nu verder ontwikkeld met name in het ontwikkelen van “haar eigen technieken” en ze vindt het belangrijk om telkens te onderzoeken waar en hoe ze gestalte kan geven aan haar werk.
Haar kunst is verbonden met deze tijd. Zij noemt het de snelle tijd waarin vele nieuwe ontwikkelingen zich aandienen. Dit gegeven zie je bij haar op verschillende vlakken: eigentijdse materialen die ze gebruikt en/of maatschappelijke onderwerpen die ze aansnijdt. Ze creëert hierbij veel vrijheid en mogelijkheden voor haarzelf. Een kunstwerk is voor haar geen vaststaand proces. Al heb je een studie om naar te werken dan nog gaat het zich een weg zoeken. Het is belangrijk ontstane toevalligheden of andere wegen toe te laten waarbij je het oorspronkelijke ontwerp kunt loslaten. Hierdoor kun je je eigenheid creeren.
Ook vindt ze het een verrijking wanneer ze kan filosoferen met anderen. Vaak denkt ze na over de wereld en beseft ze dat zij haar deel kan bijdragen door zich voor meer dan 100 procent te geven met haar kunst. Haar drijfveer is middels haar kunst “gedachten, gevoelens of meningen“ de wereld in te brengen. Ze legt zich steeds meer toe op het experimenteren met de opborrelende ideeën in haar hoofd en wil dit uiteindelijk  in haar werk kunnen terugzien. Ze wil de toeschouwer laten zien dat kunst veel meer is dan alleen maar mooi en dat het vele gevoelens los kan maken bij de kunstenaar zelf en bij het publiek.

Angelika Poels